Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » Архів матеріалів
Уже відгримів останній салют останнього параду до 9 травня, а в окремих районах Кіровоградщини все не можуть забути свята "перемоги".

У Знам’янці, наприклад, вирішили прикрашати червоним прапором комунальні заклади міста, пише Кіровоград.proUA.com.

Приводів вивісити червоний стяг у році аж три: 9 травня, у День визволення України від німецько-фашистських загарбників 28 жовтня та у День визволення Знам’янки від німецько-фашистських загарбників 9 грудня. У відповідному рішенні міськради вказано, що червоний прапор вивішуватиметься «на знак відзначення історичного значення Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Це не прапор комуністичної партії, це – прапор Перемоги», – наголосили в апараті Знам’янської міськради, пише ... Читати далі »
Переглядів: 840 | Додав: Ruta631 | Дата: 26.05.2010 | Коментарі (1)

Уже втретє в нашому місті намагаються перейменувати вулицю Калініна на  Шульгина.

І коли в 2004 році ініціатива пластунів залишилася лише ініціативою, то нині таблички з новою назвою таки прикрасили будинки вулиці. Ще в 2007 році активісти кількох громадських організацій пробували увіковічнити нову назву за допомогою фарби й трафарета, але  вийшло не дуже акуратно й не надто естетично. От цього разу, здається, усе, як має бути: просто і акуратно!

 Сталося ця подія  в ніч з 25 на 26 травня. Зрозуміло, хто то зробив і чому - лишається загадкою, але розв'язати її може кожен - якщо постарається. 

... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: 482 | Дата: 26.05.2010 | Коментарі (3)

Подвійні змагання з вільного бою відбувалися 20-23 травня цього року в м.Долина Івано-Франківської області.

Учасники виборювали перемогу в Чемпіонаті України серед дорослих та старших юнаків (за версією повний конакт) та відбірковій першості серед дітей та молодших юнаків (за версією легкий дотик).
У змаганнях взяли участь представники 12 областей України. Серед них були й кіровоградці. Кіровоградська команда складалася з двох учасників: 14-річного Руслана Заторського та 16-річного Віталія Негоди. Хлопці виступили за версією «легкий дотик» у вагових категоріях до 42 кг та до 57 кг відповідно. Руслан Заторський зайняв третє місце у своїй ваговій категорії.
Переглядів: 669 | Додав: Ruta631 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

Цього місяця по всій Україні пройшли акції до Всесвітнього Дня Пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Кіровоградське об’єднання „Людей, які живуть з ВІЛ” ініціювало кілька заходів, щоб привернути увагу громадськості до проблем ВІЛ-позитивних людей. Поширювались інформаційні брошури, проводились флешмоби. А сьогодні в Художній галереї Андрія Кадигорба (вул. Шевченка, 17) відбулася презентація фотовиставки „Позитив у об’єктиві”, також присвяченої проблемам людей з ВІЛ-СНІДом.

Сьогодні в Україні, згідно зі статистикою, живе більше 160 тисяч вілінфікованих людей. Якщо раніше СНІД виступав в уяві людей „хворобою наркоманів і повій”, то на сьогодні, на жаль, СНІД стосується кожного. ВІЛ-інфіковані – не асоціальні особи, а звичайні люди – із вл ... Читати далі »

Переглядів: 724 | Додав: Настуся | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

11 червня о 18.00 в рок-клубі "Олімпія" відбудеться виступ львівського поп-панк гурту "Ху4". Організатори концерту - громадський рух "Не будь Байдужим!",  управління у справах сім'ї та молоді Кіровоградської ОДА та сайт небайдужої кіровоградської молоді "ГРЕЧКА".

   Більшість людей сходяться на думці, що Ху4 народився в грудні 2003 року. Тоді це було троє людей: Жовтан, Гуліч і Тарас. Саме в такому складі було зіграно перший концерт для друзів на новорічній вечірці на Сихові. Відразу після того вечора до гурту приєднався однокласник Жовтана Юрко, і Ху4 перетворився на квартет. 

   Тодішня ситуація і настрої вимагають особливого опису, оскільки навколохучівська атмосфера була наповнена 16-річним запалом, відсутністю грошей та присутністю веселих мажорних акордів.
   Репет ... Читати далі »
Переглядів: 1169 | Додав: 482 | Дата: 24.05.2010 | Коментарі (1)

Громадська пошукова організація «Звезда» от уже кілька років регулярно досліджує місця бойових дій Другої світової війни в кіровоградській області. Хлопці роблять гідну поваги справу: знаходять убитих радянських воїнів, чиї покинуті тіла ще з тих часів лежать по всіх-усюдах, та сприяють їх перепохованню з усіма належними почестями на цвинтарях. Для цього члени загону вивчають історію воєнних дій і виїжджають на місце того чи іншого бою.  

Цього разу пошуковці запросили взяти участь у розкопках кіровоградських журналістів, а також членів кіровоградських громадських організацій «Січ» та «НББ». Для спільних пошукових робіт обрали посадку поблизу райцентру Петрове, біля річки Інгулець. Там, згідно з історичними джерелами, у 1943-44 роках протягом шести місяців тривали бої Червоної та німецької армій.  ... Читати далі »

Переглядів: 790 | Додав: 482 | Дата: 24.05.2010 | Коментарі (2)

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін пояснив, чому його картка проголосувала за продовження перебування Чорноморського флоту в Україні в той час, коли сам нардеп був у Кіровограді, пише Кіровоград.proUA.

За словами губернатора, голосування чужими картками у Верховній Раді - справа звична. "Так голосування відбувається по кожному питанню. Хтось у відрядженні, хтось, можливо, якраз вийшов руки помити… Давайте будемо відвертими: якщо хтось говорить про особисте голосування, то він обманює своїх виборців", – розповів Сергій Ларін Кіровоград.proUA.

Таке пояснення суперечить рішенню Конституційного Суду, у якому йдеться: "Положення частини третьої статті  84  Конституції  України щодо  здій ... Читати далі »
Переглядів: 762 | Додав: Ruta631 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

Поки весь трудящий народ відпочиває суботнього дня, "Гречка" буквально землю риє у пошуках цікавого матеріалу. І знайшла його - за 120 км від Кіровограда, в околицях райцентру Петрове.

Саме там "Гречка" взяла участь у роботі громадської пошукової організації "Звезда". Хто не знає, "Звезда" займається пошуком і перепохованням рештків воїнів Другої Світової по всій Кіровоградщині. Цього разу, як повідомив керівник загону "Звезда" Олексій Бабушкін, пошуковці мали на меті обстежити посадку поблизу Інгульця (всього 3 км завдовжки), на місці якої в 1943-44 роках протягом шести місяців тривали бої з німецькою армією. Результат одного дня роботи - зібрані рештки вісьмох радянських воїнів.
Детальний звіт про те, як "Гречка" копала історію, з фото та відео - уже найближчим часом на нашому сайті.
Переглядів: 838 | Додав: Ruta631 | Дата: 22.05.2010 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс політичних гострословів "Сатиричні стусани" стартував 21 травня і в нашому місті.

Сказати, що він не надто привернув увагу кіровоградців – не сказати нічого. Але виною всьому – по-перше – купа заходів, що відбувалися в Кіровограді протягом цілого дня, а по-друге – злива, якій чомусь треба було рясно падати з неба саме о 12.00. Менше з тим, організатори, журналісти й учасники акції (всього п’ятеро осіб) усупереч стихії дали початок "стусанам" у Кіровограді.

На думку Євгена, лідера гурту "Веселі біоритми" й координатора конкурсу "Сатиричні стусани" в нашому місті, виною низької явки глядачів і учасників є те, що низка представників перевіряючих органів не дотримали свого слова.

- Нам обіцяли вчора СБУ, міліцію, санстанцію, ЖЕК... Казали ... Читати далі »

Переглядів: 874 | Додав: 482 | Дата: 21.05.2010 | Коментарі (0)

Близько сотні активістів громадських та політичних організацій Кіровограда пройшли урочистою ходою від площі Кірова до памятника Т.Шевченку, щоб вшанувати річницю від дня перепоховання поета.

Біля пам"ятника пройшов вже традиційний мітинг. Слово було надане представникам Народного комітету захисту України. Промовці, вшановуючи поета, згадали й інших героїв України і не змогли обійтись без тем попітичних.
На завершення мітингу солістка гурту "Культ" Ксенія заспівала кілька пісень на слова Тараса Шевченка і Олени Теліги.
Офіційних представників обласної і міської ради на мітингу поміче ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: Настуся | Дата: 21.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 10 11 »