Пошук

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2010 » Червень » 4 » Флеш-моб "Україна-Харків"


12:38
Флеш-моб "Україна-Харків"
Кіровоград, площа Кірова біля пам"ятника.

4 червня 19.00 - 19.15

15 хвилин голосно говоримо про користь лісу, екологію та природу. Можна читати вірші про природу. Починаємо рівно о 19-ій за годинником на площі, закінчуємо о 19.15 за тим же годинником, після чого розходимось.

На собі мати: зелений шарф або хустку та футболку із написом "Харків" (бо ми підтримуємо Харків!) - маркером, фломастером, скотчем - бажано великими літерами, щоб гарно читалося; за бажанням - щось зелене з одягу, повітряні кульки зеленого кольору. Плакати не беріть!

Жодної політичної символіки та прапорів (крім національного).



ВНИМАНИЕ. РЕПОСТ НЕОБХОДИМ. ЛЕНТА ЗА ЛЕНТОЮ - "УКРАИНА-ХАРЬКОВ"


4. 06 2010, ПЯТНИЦА

КИЕВ, МАЙДАН - район от Глобуса до Макдональдса.
ЛЬВІВ, МІЖ ШЕВЧЕНКОМ І ОПЕРНИМ
СУМЫ - СКВЕР ШЕВЧЕНКО, НА СОБОРНОЙ
ЧЕРНИГОВ - АЛЛЕЯ ГЕРОЕВ
ЗАПОРОЖЬЕ - ПЛОЩАДЬ ФЕСТИВАЛЬНАЯ, У ФОНТАНА
ХАРЬКОВ - ОТКРЫТЫЙ КОНЦЕРТ «МУЗЫКА ЛЕСА» - САД ШЕВЧЕНКО, АЛЛЕЯ ЗА ПАМЯТНИКОМ ШЕВЧЕНКО

19:00 - 19:15

ПРОСИМ О ПОДДЕРЖКЕ ДРУГИХ ГОРОДОВ УКРАИНЫ

2 июня, ночью, в Харькове был разогнан лагерь мирных защитников парка им. Горького.
В ночь с 1 на 2 июня милиция объединилась с нанятыми уголовниками - и вместе с ними избивала безоружных людей.
На лагерь защитников шли наёмники с включёнными бензопилами, деревья спиливали - несмотря на то, что на деревьях сидели люди.
Журналистов избивали, разбивали камеры и микрофоны.
Впервые в Украине милиция выступила в одних рядах с бандитами - против народа.

Издания и телеканалы Украины предпочитают молчать о происходящем.

Украинская власть отрабатывает новые, бандитские методы обращения с гражданином Украины.

Мир отмалчивается.

Украина безмолствует, погрузившись в проблемы отдельно взятого города, села, семьи.

Помолчим вместе - и снова громко подумаем.

О Харькове - как новом полигоне для отработки методик влияния на украинский народ.
О милиции, которая сегодня вместе с бандитами избивает народ - о милиции, которая убивает.
Об Украине - которая должна наконец объединиться против общей опасности.
О будущем Украины.

Атрибуты:
жёлто-синие ленты, зелёные ленты и шарфы - обязательно

футболка с надписью маркером, фломастером, красками, здесь включайте фантазию, чем крупнее буквы, тем лучше - "Харьков" - обязательно

зелёная одежда - по возможности

зелёные воздушные шарики в руках - по желанию

Искусственная Йолка в руках - из картона, из бумаги, без надписей (НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ ПРИМЕНЯТЬ НАТУРАЛЬНЫЕ ВЕТВИ - это может вызвать милицейский интерес и привод - зачем нам неприятности? Мы действуем исключительно законными методами) - по возможности и желанию

В 19:00 становимся группами (по двое-трое-пятеро - НЕ БОЛЬШЕ!) и пятнадцать минут говорим громко и выразительно исключительно об экологии и пользе лесов, о птичках, цветочках, срубленных на венки Йолках - НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ ГОВОРИМ О ПОЛИТИКЕ - или же снова громко молчим.

В 19:15 - расходимся.

ВНИМАНИЕ! ЭТО ВАЖНО:
Не должно быть плакатов, никаких листовок, если вы захотите взять с собой флаг - это может быть только флаг Украины.
Выходим не на митинг, не на пикет - не стоит давать повод властям (в Харькове арестовывали за наличие плакатов)
Никакого спиртного - наличие в руках у присутстующих любой бутылки приравнивается к провокаторству. Отойди от такого экспериментатора подальше.
Правила безопасности будут опубликованы здесь же.

Цель акции -

1. показать властям (но в первую очередь себе и друг другу), что Украина умеет видеть происходящее - несмотря на попЫтки властей задавить распространение информации.

2. выразить солидарность с мирными протестующими в Харькове - как понимание того, что завтра "братки", вооружённые бензопилами, могут прийти в твой город. твой дом, Твою семью.
Можешь быть уверен - милиция твоего города опять объединится с ними.

"ЛЕНТА ЗА ЛЕНТОЮ":
- просит помощи в распространении информации по блогам и по знакомым - времени мало
- юридической поддержки
- присутствия журналистов

1. З часу «Ч» (не раніше, годинники можна всім настроїти за http://www.skolko.in.ua/) всі учасники візуалізують атрибутику і повільно прогулюються туди-сюди парами або по троє (обов’язково такими, але не більшими групами!) розмовляючи (всі розмови ведуться звичайним розмовним тоном!) про величену важливість ялин та інших дерев для України, їх унікальність, неземну красу, необхідність примноження хвойного запасу держави тощо. Наближаючись одна до одної групи можуть вітатися кивком голови, обмінюватися кількома фразами (тільки на означену тему!) або бесідами тривалістю не довше 5-10 секунд, після чого продовжувати прогулянку.

3. По закінченні події («Ч»+15 хв., якщо тривалість не буде відкореговано) учасники повинні приховати стрічкову складову атрибутики та, взаємно орієнтуючись залишити (обов’язково!) місце події.

Правила безпеки (важливо!)

1. Міліція. У відповідях на будь-які запитання вживання слів «акція», «флеш-моб», «зібрання» та інших, які б якимось чином могли вказувати за організоване колективне дійство суворо забороняється! Стандартні відповіді на деякі запитання: «Що ви тут робите?» — «Гуляємо удвох (трьох) з колегою, давно не бачилися»; «Чому на вас лента?» — «Це красиво, я люблю таке носити»; «Чому на вас такі футболки?» — «Ми з колегою поспорили на каву хто красивіше зробить, а Вам яка більш подобається?»; «Ви знаєте тих людей» — «Ні»; «А чому вітаєтеся?» — «Та побачили, що у них теж можливо таке змагання то й кивнули головою, посміялися». Головним завданням міліції буде спровокувати нервування та грубість з боку учасника, що може бути кваліфікована, як порушення г/п, образа співробітника і т.ін. Учасник протягом події зобов’язаний стримуватися, не підвищувати тон, щиро (не єхидно!) посміхатися у відповідь, і якщо треба 10 разів відповісти на однакове питання — спокійно відповідати повністю уникаючи будь-якого розвитку теми розмови у будь-який сторонній бік.

2. Провокатори. Не виключена поява на місці події провокаторів кримінального характеру. Для того, аби зрозуміти принцип реагування на провокації треба зрозуміти їх механізм і мету. Механізм провокації — це як правило, звичайні дрібні хуліганські дії (сходу кастетом скоріш за все не битимуть): образи, бикування, штовханина, запотиличники, ляпаси і т.ін. Головна мета хуліганства — викликати або гнів або ніяковість від публічного приниження. У першому випадку провокується бійка з подальшим втручанням і запровадженням до міліції, у другому — страх від беззахисності і бажання звернутися до міліції. В обох випадках опонуюча сторона повністю оволодіває ситуацією та виходить переможцем. Єдиний вихід для учасника пересилити (принаймні, докласти зусиль, що важко але варіантів немає) гнів і розгубленість та спробувати перехопити ініціативу, спрямувавши ситуацію у незаплановане провокатором русло. Наприклад: «О, Коля/Петя/Маша/Даша, и ты здесь! Приве-е-ет! Как мы рады тебя видеть! Как классно, что ты вернулся из больницы/тюрьмы/командировки!.. Слушай, мне тут Иван Иваныч такое рассказывал, как они с Петром Григоричем... (бла-бла-бла вигадуйте за ситуацією)». Група по двоє-троє допомагає це робити одночасно з декількох боків, що підвищує безпеку та ефективність. Непрогнозованість реакції — єдине, що може знітити противника відбираючи у нього ініціативу, змусити полишити вас з відчуттям поразки. Ні в якому разі не можна говорити з провокатором по душах, розкриватися. Не можна вдавти з себе мученика, показувати образу, навіть якщо дуже образливо. Під час події групи повинні утримати періодичний візуальний контроль.

2. Після події. Вищезазначені проблеми можуть виникнути під час залишення учасниками місця події. Щоб уникнути цього, або зменшити вірогідність необхіно:
— одразу розпорошено полишати місце події тими ж групами, визначаючи свій напрямок орієнтуючись на решту;
— хода повинна бути спрямованою, а не прогулянковою.
— позбутися зовсім (за бажанням) атрибутики події;
— уникати найближчих до місця події станцій метро;
— зберігати (за бажанням) групу до віддалення від місця події на безпечену відстань;
— обирати (за бажанням) «незручний» маршрут.


Прочие ресурсы - http://vkontakte.ru/events.php?act=s&gid=18154499

http://www.facebook.com/event.php?eid=127936207229990


Переглядів: 1358 | Додав: Ruta631 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0