Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2010 » Травень » 21 » У Чижевського було "Людное место"


14:59
У Чижевського було "Людное место"
"Гречка" любить читати. Тому вчора в Обласній науковій бібліотеці імені Д.Чижевського знайомилась з київською письменницею Євою Шателей. Авторка займала призові місця у конкурсах „Смолоскип” і „Гранослов”, а нас відвідала з першою своєю книгою – збіркою російськомовних поезії "Людное место".
Презентація книги вже відбулася у Львові, Харкові, Черкасах, Славутичі, Дніпропетровську. 20 травня з нею познайомились Кіровоградці, а сьогодні вона вже в Донецьку.
Дівчина пояснила:
- Поезією я професійно не займаюсь. Просто пишу вірші з чотирьох років і не можу зупинитись. Мої вірші про все: про погане, хороше. Це як щоденник, ЖЖ. Книга "Людное место" про мене, про життя, про кохання, звичайно. Це своєрідна антологія – потроху від кожного шматочка життя.
Авторка читала вірші, відповідала на запитання і запитувала глядачів. Здавалась дуже відкритою. Проте сама вважає, що навпаки, в якийсь молент "закрилась", а тепер все життя боротиметься, щоб колись стати абсолютно відкритою як дитина:
- У віршах все дуже завуальовано. Тобто непосвячені люди нічого такого там страшного не прочитають, а знайомі і так все знають, тому я не боюсь.
Хамські репліки в мою сторону пропускаю повз вуха. Але якщо дійсно підмічають, щось важливе, я розчаровуюсь, але беру на замітку.
Звісно, можна було придбати й саму книгу. Ціна в 5 гривень є якщо не символічою, то вже точно загальнодоступною:
- Заробляти віршами на хліб, мабуть, ніколи не буде реально. Я вчасно не отримала вищу освіту і за підрахунками мала 15 різних професій: няня, праювала в центрі мистецтва, сторожем працювало, продавала оптом взуття в Москві на Лужніках, вантажником, перекладала. Одного разу я їздила з психологами, працівниками соціальних служб по різних містах України й читала лекції про здоровий спосіб життя. А зараз нарешті вирішила повчитись. Довго вибирала й думала. Ну от, тепер мені ще два роки залишилось – буду магістром соціальної роботи, - розповіла Єва.
Цікаво, що поетеса свідомо не долучала до збірки вірші в яких є образи вина. Вважає, що таким чином її твори опосередковано можуть агітувати за вживання алкоголю, а вона б цього не хотіла.
Кидаються в око й картинки в оформленні книги. Їх автор – Олексій Пустовойтов – не може залишитись поза увагою.
Проте "Гречка", погоджується з поетесою, що у віршах головними є слова і зміст, тому пропонує вам поезію, що особливо сподобалась. Особливо у вигляді пісні: 

у меня невидимая борода
в нее вплетены мои города
золотые, красивые, сплошь из кремлей
под тяжестью бороды склонилась к земле
голова
у меня невиданная голова
ее вместительность дьяволова
в ней помещается всякая ерунда
в ней помещаются все мои города
и тогда
вечер приходит ночь огни
окна, окна. глаза, голоса
идут по невидимым волосам
але, але, говорите, слушаю
вас слушают уши
самые лучшие
пронто, пронто, очень просто
идут до самых ушей невидимые провода
растут у самых ушей невидимые провода
из них состоит моя борода
в которой невидимые города









Чекайте, скоро Гречка відриє і відео з зустрічі:


Переглядів: 787 | Додав: Настуся | Теги: Ева Шателей, поезія, бібліотека | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
0  
1 Ruta631   (21.05.2010 18:42) [Матеріал]
мені сподобалося! було дуже затишно і по-сімейному) запитань було навіть більше, ніж віршів biggrin приїжайте ще. збірку читатиму сьогодні ввечері book