Пошук

Календар

«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Березень » 16 » НББ і ТБ


00:53
НББ і ТБ
від 12 грудня 2008

Кіровоградське НББ неодноразово потрапляло в сюжети програм місцевого телебачення як об’єкт цікавості журналістів. Хай нескромно, зате правда. Але щоб НББ спостерігало за знімальним процесом з іншого боку – в якості суб’єкта – такого ще не було. Дотепер.

НББ, маючи непогані зв’язки на обласному телебаченні, проникло до дружнього табору телевізійників і поспостерігало за знімальним процесом молодіжної телепрограми «Варіант 14-20» (в ефірі щонеділі пообіді на каналі «Кіровоград»).
От вам вся правда про те, як роблять молодіжні передачі на обласному телебаченні.
«Варіант 14-20» робить студія «Варіант», що існує при обласному ТБ. Учасники студії є й ведучими програми. Вони можуть самі пропонувати теми для програм і шукати цікавих персонажів для зйомок.

Гурт "Архів"

Цього разу «Варіант» з подачі оператора знімав сюжет про кіровоградський гурт «Архів». В зйомках брали участь: музиканти (6шт.) редактор (1шт.), ведучі (2шт.), оператор (1шт.) та спецагент НББ, який пильним оком стежив за всім, що відбувалося, а для того, щоб ніхто нічого не запідозрив, працював під прикриттям - виконував супервідповідальну місію: чіпляв петличку (маленький мікрофончик) до одягу музикантів «Архіва».
Ведучими передачі про «Архів» стали учасники студії «Варіант» Лєра та Вадим. У день зйомок вся знімальна група направилася в заздалегідь обране приміщення. Туди ж пізніше підійшли й всі музиканти.
Поки оператор виставляв апаратуру, журналісти поправляли зовнішній вигляд, а редактор давала настанови, - агент НББ скромно сидів у куточку.
Зйомки мали відбуватися у два етапи: спершу мали зняти виконання «Архівом» пісень, а потім – власне інтерв’ю. Ну з першим етапом все ясно – поспівали-познімали, нічого особливого. А от інтерв’ю пройшло куди цікавіше й веселіше!
Вже після кількох хвилин, проведених поруч з «Архівом», Вадим вирішив, що ті запитання, які він підготував заздалегідь, не підходять. Мабуть, хлопці виявились не такими, якими Вадим їх собі уявляв. Лєра ж, як з’ясувалось, взагалі мало собі уявляла і «Архів», і перелік питань. Спецагент подумав, що в цей момент якраз доречним є процитувати Філіпа Кіркорова з його «к звєздє нада пріхадіть падгатовлєннимі»... Однак музиканти «Архіва» виявились значно скромнішими і простішими у спілкуванні, тож неприємних моментів вдалося уникнути. Але це цього разу. А якби, не дай Бог, «Варіант» писав передачу про того ж Кіркорова? Мали б ще один скандал!
Для зручності зйомки питання від журналістів і відповіді «Архіва» знімали окремо: щоб не переставляти по двадцять разів камеру. Тож найбільше диманіки проявив спецагент НББ. Він ходив від музиканта до музиканта, перевішуючи їм мікрофон, а це неабищо.
Питання складали всім миром. Особливий професіоналізм проявила редактор Юля, яка не тільки накидала левову частку питань, а ще й вела їх запис в блокноті – щоб потім не довелося згадувати, які ж питання задавали. Свої питання поставили оператор і навіть агент НББ.
Про що питали і як відповідали – це оминемо, цікаво буде – подивитеся у «Варіанті» (обіцяють, до Нового року покажуть). Спецагент тільки відзначив, що не всі учасники гурту «Архів» однаково корисні на зйомках! От наприклад басист Євген взагалі спочатку не хотів зніматися, сидів позаду камери на стільчику й смішив інших учасників гурту, які давали інтерв’ю. Потім Євген все ж таки сів до решти гурту, але все одно ховався від камери, посилаючись на свій «нетоварний» вигляд. Соромно, Євгене! В наш час передових технологій кожен має пам’ятати, камера – невід’ємний супутник людини, до якого треба звикнути і не звертати уваги.
Гітарист Олексій також не дуже старався! Сам сміявся і людей смішив, і це в такий відповідальний момент, коли твоїх друзів знімають на камеру. Спецагент НББ вважає, що найорганізованішими «архівівцями» є вокалістка Женя і флейтист Іван: вони й на питання відповідали, і дисципліну не порушували. В принципі, це можна сказати й про вокаліста Максима, який спочатку й лінувався відповідати на питання, але потім все таки розговорився.
Коли всі відповіді були зняті на камеру, музикантів відпустили. Натомість журналісти почали записувати питання. Лєра і Вадим мусили звертатися до порожнього стільчика, що викликало певні незручності, тому на стільчик посадили гітариста Олексія. З останнім записаним питанням завершився й знімальний процес. Всі журналісти подякували одне одному, обнялися як дружна родина й тричі проспівали гімн України. Ну добре, ніхто не обнімався і гімну не співав, але ж як би було гарно...

(Спецагент НББ дякує всім співробітникам студії «Варіант», які зробили можливим його присутність на зйомках).

Переглядів: 919 | Додав: 482 | Теги: Варіант 14-20, архів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0