Пошук

Календар

«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Березень » 16 » Кірову й не снилося


23:43
Кірову й не снилося
від 18 червня 2008

Флешмоб – дещо новеньке для кіровоградських «енбебешників». Збір підписів, роздача книжечок і значків, різноманітні акції і концерти – це все вже було. А от флешмоб якось незаслужено лишався поза нашою увагою, попри всю свою популярність в Україні й світі та майже безмежні креативні можливості. Виправити цю несправедливість нагода випала 18 червня.

Хто не знає (хоча хто ще може не знати?), флешмоб – це наперед запланована масова акція, учасники якої в певному місці в певний час виконують за узгодженим сценарієм якісь дії і після цього зникають в невідомому напрямку.
Тож 18 червня о першій годині дня на центральній площі міста Кіровограда, якраз попід самим пам’ятником дядькові Кірову, кільканадцять молодих людей у вишиванках та одязі жовто-блакитної кольорової гами проспівали хором безсмертний хіт усіх часів і народів «Червона рута». Після цього, як заведено, всі учасники зникли. Не буквально, звісно (хоча це було б ще цікавіше), а просто розійшлися в різні боки.

Таке чудове дійство відбулося в рамках всеукраїнської акції «Розмовляй українською та одягни жовто-блакитне чи вишиванку!», яку було започатковано в Чернігові і в якій просто не могли не взяти участі члени руху «Не будь байдужим!».
За словами організаторів кіровоградського флешмобу, «Червону руту» було обрано тому, що вона є близькою і знайомою всім: і старшому поколінню, і молоді. Кіровоградські мобери впевнені: якщо під час флешмобу знайшлись перехожі, які зацікавилися тим, що відбувається і зупинились подивитися, то акцію вже можна вважати вдалою.

По суті, таку річ, як флешмоб, проводять для того, щоб привернути до себе увагу і трохи розбурхати буденне життя. Організатори флешмобу 18 червня доволі логічно припустили, що увагу можна привертати й до речей більш серйозних. Наприклад, до проблем української мови та культури. Тож флешмоб 18 червня спокійно може стати в ряд з різноманітними акціями, учасники яких мають що сказати з приводу сучасної культурної ситуації. Сказати або проспівати – тут уже в міру своєї фантазії і можливостей : )).

Ярослава Стець

Переглядів: 995 | Додав: 482 | Теги: флешмоб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0