Пошук

Календар

«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Березень » 17 » Фотовиставка пра - правнучки Тараса Шевченка


16:20
Фотовиставка пра - правнучки Тараса Шевченка
<DIV align="left"><DIV align="left"><SPAN STYLE='font-size: 18pt'>Крок у життя     <SPAN STYLE='font-size: 10pt'>                (13 грудня 2008 р.)</SPAN>

</SPAN><DIV align="center"><DIV align="left">
</DIV>
</DIV>     <I>  На трагедію для пра – правнучки Шевченка - Насті Шкоди, перетворилася мандрівка до театральної Мекки – хутору Тобілевичів, – дівчині довелося сісти у інвалідний візок. Про те Настя не тільки не впала у відчай. Вона стала допомагати іншим хворим. А ще – малювати і фотографувати. Тут напевне далися взнаки гени – на сьогодні у дівчини відбулося вже кілька виставок картин, а 3 грудня в стінах Кіровоградського художнього музею відкрилася перша персональна фотовиставка «Крок у життя».</I>
Музикою і малюванням Настя цікавиться з дитинства. А ще – театром. У вересні 2005 року на театральному святі «Вересневі самоцвіти» дівчина з подругами фотографувалась на фоні музею. Щоб зробити фото - п’ятеро дівчат сіли на залізний ланцюг між цегляними стовпами, один з яких і не витримав. На дівчину впав стовп огорожі. Старий паркан демонтували за кілька днів. Настя долає хворобу вже третій рік.
Винних у трагедії рідні шукати не стали – під загрозою було життя 14-літньої дівчини. Невтішний діагноз Настю не злякав. Натомість лікарі та пацієнти були вражені її готовністю допомагати іншим хворим.
Настя Шкода вважає, що її хвороба не покарання, а випробування. І в деякій мірі – подарунок долі. На лікарняному ліжку Настя почала малювати… пластиліном.
Правнучка Тараса Шевченка у сьомому коліні і далі знаходиться у творчому пошуку. Цього року, перебуваючи на лікуванні в санаторії, розпочала ще й фотографувати!
За словами Володимира Дурнова – члена національної спілки фотохудожників України і Настиного наставника - у його підопічної виходять досить професійні знімки:

<DIV align="center">
</DIV><DIV align="center">
</DIV><I>         «Ми поїхали з Настею до санаторію в місто Саки. Там побачити людину, що ходить на двох ногах - просто дико, більшість людей у інвалідних візках. Я почав фотографувати, але почувався не надто комфортно і люди подивлялися на мене як на чоловіка з фотоапаратом, який хто - зна чого їх фотографує.. Тоді я віддав камеру Насті і все стало на свої місця».

</I><DIV align="left"><DIV align="left"><I>                         

</I><I>          На виставці представленні як роботи Володимира Дурнова – професійного фотохудожника, так і фотографії Насті Шкоди. «Ми спеціально не підписували свої роботи, - розповідає пан Володимир - щоб запобігти упередженому ставленню поціновувачів. Адже роботи однаково якісні і цікаві. Хіба що на моїх фотографіях зображені хворі люди, а у Насті вони виглядають більш оптимістичними і життєрадісними!»</I>

Зоя Лебідь

</DIV></DIV></DIV></DIV>

Переглядів: 1197 | Додав: 482 | Теги: Настя Шкода, виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0