Пошук

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2010 » Червень » 3 » Підтримаємо Харків!


15:40
Підтримаємо Харків!
"Гречка" долучається до акцій на підтримку парку Горького, що в Харкові. Нагадаємо, от уже кілька днів жителі Харкова протестують проти вирубки дерев у центральному парку міста.

Олександра Сенько на блозі Рагу.лі пише:

Історія ця почалась не вчора, і навіть не тиждень тому.

В Харкові неспокійно: то в одному місці комусь заважають 6 тис. дубів, то хтось хоче побудувати гольф-центр на місці лісопарку. Ініціативна група харківчан зверталась до президента, олімпійських медалістів за підтримкою, влаштовувала перформанси і мітинги, зібрали 10 тис. підписів проти виділення землі. Але в середині квітня міська влада  заборонила відкрито висвітлювати проблеми з виділення ділянок по телебаченню.

Збори, підписи, брифінги на головній площі міста – ніщо не зупиняло місцеву владу від знищення рекреаційних зон.

20 травня почалась вирубка в Парку Горького. Це центральний парк міста, площею більш як 130 га. В 2008 році під різними приводами 45 га парку були заявлені під вирубку. 10 га для автодороги – решту для іншої забудови. Ніяких публічних обговорень чи слухань думки харків`ян.

Вирубка почалась тихо. Екологи забили тревогу. Виявилось, що дозволів на вирубку у робочих немає. На місце була одразу ж викликана міліція, щоб затримати правопорушників. З того дня в парку постійного перебував хтось з активістів аби попередити вирубку. Але вже 21 травня активісти були затримані міліцією(!!!), а незаконна вирубка продовжилась.

Активісти організували цілодобову варту, на деревах ночували птахи – альпіністи, що понатягували троси на деревах. До парку тим часом підтягнулись головорізи і тісніли табір захисників парку, розчищаючи місце для вирубки. За тиждень сталось кілька сутичок. Міліція весь час стояла в стороні.

Активістів відтісняли рано вранці, тільки но починало світати – о 4-ій починався штурм, а за ним вирубка дерев.

На місце вирубки час від часу прибували робочі, "муніципальна охорона"(спершу головорізи були навіть без форми, вже пізніше їх одягнули в форму "охорони будівництва". по данним там багато афганців. честь мундира? ганьба!) та міліція. Міліція ніяк не реагувала на сутички, розпихувала по бобикам активістів і була заодно з головорізами. Міліція просили покинути місце будівництва, хоча документів на будівництво ніхто так і не побачив.

Не забарився міжнародний резонанс – мітинги під посольствами України в Нью-Йорку та Москві. На місці вирубки побував посол Польщі.

Простоявши в парку більше тижня, 2 червня активісти були витіснені з парку. О 4 годині почався черговий штурм. Людей били, валили на землю, пиляли дерева, на яких сиділи альпіністи. Але активісти (герої!) не здавались так просто. Оточували дерева і не відступали ні на крок, навіть коли відморозки, ввімкнувши пилу, йшли на них. Міліція стояла в стороні.

Жінці з серцевим нападом, чоловіку зі зламаними ребрами, альпіністу, на якого впало дерево і якому не дали нормально спуститись не надали потрібної медичної домоги. Лікарням був даний наказ не обслуговувати виклики з парку.

Довідка. Сьогодні (02.06.2010) в 4 ранку в лісі було 80 активістів(!!!!!!). Уявіть скільки головорізів і міліції треба було, щоб витіснити цих людей.

Коли активістам вже не залишилось чого захищати, вони вирушили на площу Свободи до облради щоби обранці відповіли за свої дії. По шляху і вже на площі міліція затримала декілька активістів – без пояснень. Ось тут є дуже красномовне відео про те як береже нас наша міліція:

       
 

ВІДЕО ОСТАННЬОГО ДНЯ В ПАРКУ! з коментарями учасників!



а тепер увага.

це не ті рагулі, до яких ви звикли. вони не носять страз. вони не вдягають леопардове. не ті, які безневинні.

а ті, які:

– нехтують своїми обовязками.

– порушують клятву гіпократа.

– не захищають нас, а калічать.

– не служать нам, а продають нас.

і вони всюди.  на відео тільки кілька з них:

 1. Харків, Київський райвідділок

 підполковник Матрос Олег Олександрович (Матрос Олег Александрович)   – перше відео

2. Бараннік Олександр Феліксович  –заступник голови ДПА у Харківській обл – друге відео


є ще сотні безіменних. вони живуть з вам через стінку. вони викидають сміття в той самий смітник що й ви. і вигулюють собаку в тому ж парку. поки він є.

це вже не справа парку. це справа ставлення держави до людей.

це не справа політичних гасел. це справа Людей, які хочуть жити як Люди.

Телебачення мовчить. Але хіба маємо право мовчати ми?

читати більше:

http://www.kharkovforest.com


http://community.livejournal.com/lenta_ua/27544.html#cutid1 – звіт за сьогодні

http://klimolya.livejournal.com/

http://community.livejournal.com/gorkiy_park_kh/

http://glavnoe.ua/articles/a3593 – чому мовчать центральні ЗМІ
 

що далі?

3.06 – прес-конференція в Києві, треба журналісти!

4.06 – прес-конференція в Харкові за участі музикантів, треба журналісти!

 

на останок пам`ятайте дві речі:

1. рагулі серед нас!

2. поки ви мовчите в черговому відділку міліції обробляють чергового неугодного студента. Не сподівайтесь на ЗМІ! передайте інформацію далі! запостіть про Харків на своєму блозі!


Фото: Kharkov forest
Переглядів: 1137 | Додав: Ruta631 | Теги: захисники дерев, Харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0