Пошук

Календар

«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Березень » 21 » Думки на пішохідному переході


07:07
Думки на пішохідному переході
        27 січня виконавчий комітет Кіровоградської міської ради прийняв рішення про підвищення проїзду у маршрутках із 1.25 копійок до 1гривні 75 копійок. Прокурор міста Олександр Бабіков 10 лютого подав позов до адміністративного суду, щодо скасування рішення сесії міськради «Про підвищення вартості проїзду» і таким чином призупинив дію рішення. Незважаючи на це, з 11 лютого водії кіровоградських маршруток вимагають з пасажирів 1.75. В маршрутках постійні сварки і заворушення..
       Якщо люди переходять вулицю на пішоходному переході – це нормальна картина, яку можна спостерігати щодня на будь-якому центральному перехресті. Якщо декілька десятків людей щільним потоком переходять вулицю одночасно на одному й тому ж переході протягом п’ятнадцяти хвилин – це вже не зовсім нормально, попахує як мінімум флешмобом, а як максимум – громадською акцією протесту. Саме це, власне, й відбулося в п’ятницю, тринадцятого лютого на розі вулиць Карла Маркса і та Тімірязєва, точнісінько перед парканом, який вже кілька місяців захищає будівлю міськради від людських очей.
        Волонтери акції, переходячи туди-сюди переходом, перекрили на певний час рух транспорту головною вулицею міста. Найнервовіші з водіїв маршруток та автівок сварилися з учасниками акції й намагалися прорватися крізь людський потік. Співчутливі водії розверталися і їхали в об’їзд. Найспритнішим таки вдавалося проїхати, ледь не поховавши під колесами кілька живих людей. Хочеться їх спитати: і що, вам полегшало?
       Не знаю, як ця акція виглядала з боку, однак ходити серед десятків твоїх однодумців пішоходним переходим насправді дуже класно. З’являється купа часу на всілякі роздуми! Можна подумати про своє місто, про його мешканців, про те, що змусило всіх цих людей, що йдуть поруч з тобою, кинути свої справи і прийти сюди. Про те, що такий захід – це, можливо, єдиний спосіб висловити своє ставлення до дій міської ради, єдиний спосіб вплинути на рішення тих, кому ти своїм голосом даєш шанс покращувати життя твого міста. Також з’являються думки про те, що ти не якась бездумна лялька, який можна втулити будь-що, знаючи, що ляльки не вміють відстоювати свої права. А ще думається, що ти маєш право висловити свою думку, а обов’язок тих, кого ти обираєш керувати твоїм містом, - дослухатися до твоєї думки. Це ж треба, думаєш, виявляється, це єдиний спосіб зробити так, щоб тебе почули. І, знаєте, зовсім не думається про три п’ятдесят, які ти відкладаєш щодня собі на проїзд.
      Того ж дня міський голова Кіровограда Володимир Пузаков дав доручення департаменту транспорту і зв’язку терміново виконати протест прокурора міста і, таким чином, призупинити дію тарифу в 1грн. 75 копійок...


Маргарита Димитрова


Переглядів: 902 | Додав: 482 | Теги: флешмоб, акція протесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 bqpydi1963   (15.04.2009 02:25) [Матеріал]
Все прочитал biggrin отжиг нереальный .