Пошук

Календар

«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Березень » 21 » «Сліва-фест» у Кіровограді


09:42
«Сліва-фест» у Кіровограді
 «Сліва-фест» - щорічний поетично-музичний фестиваль цього року відбувається ще й у виїзному форматі. Першим із українських міст, до якого завітав фестиваль, став Кіровоград.



        Організатором «Сліва-фесту» є поет Сергій Пантюк. За його словами, починати якусь справу з Кіровограда стало для нього гарним знаком: минулорічна мистецько-видавнича акція «Між пером та книгарнею» також почалася у нашому місті й була дуже успішною.
Цьогорічний фестиваль є тринадцятим за рахунком. Число «13» стало символічним: київський фестиваль відбувся в п’ятницю, 13-го, а до його відкриття було спеціально видано 13 книжок тринадцяти різних українських авторів.
       «Сліва-фест» розпочав свою історію 13 років тому у місті Чернівці. З’явився він з ідеї Сергія Пантюка святкувати свій день народження таким чином, щоб на ньому були присутні всі його друзі і щоб це було творчо і весело, згодом це святкування вилилось у цілий фестиваль. Останніми роками він відбувається у Києві, а цьогоріч його планують провести ще в кількох містах.



        Кіровоградський варіант «Сліва-фесту» був скромним – до Кіровограда завітали лише сам Сергій Пантюк та поет Дмитро Мамчур. Музичну складову уособлював кіровоградський музикант Євген «Сталкер» Манженко.
        На початку фестивалю Сергій Пантюк презентував книги свого видавництва. Серед них – поетичні й прозові твори українських письменників з різних міст, а також остання книга Василя Кожелянка, видана за його життя. Книги можна було придбати за цінами видавництва.
        Сергій Пантюк та Дмитро Мамчур читали свої власні вірші, а також вірші поетів, чиї книги було представлено. Виступи поетів «розбавляв» Сталкер, співаючи пісні на теми реалій кіровоградського життя.
        Письменників, виданих у своєму видавництві, Сергій Пантюк називає представниками «іншої» літератури. За його словами, існує ціла спільнота митців, які займають окреме місце в українській літературі. В самій же сучасній літературі, на думку поета, відбувся полярний розподіл: одні письменники тяжіють до офіціозу, уособленого Спілкою письменників України, інші втілюють абсолютну його протилежність і гуртуються навколо Асоціації українських письменників. Між цими двома крайнощами існує ціле гроно талановитих авторів, які створюють середовище «іншої» літератури. Ця «іншість», на думку Сергія Пантюка - в щирості, справжності й ненаграності письменників та їхньої творчості.



        Сергій Пантюк на сьогодні спільно з братами Капрановими готує до видання нову книгу «Як зав’язати з бухлом і курінням», а також збірку дитячої поезії «Неслухняники». «А загалом зараз, як завжди, пишу 5-6 романів одночасно», - каже Сергій Пантюк.

Маргарита Димитрова
фото: Віктор Крук


Переглядів: 1607 | Додав: 482 | Теги: Сергій Пантюк, Сліва-фест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
0  
4 Хтось Іванович   (04.04.2009 10:45) [Матеріал]
Хм.. І що ж тут богохульного? Метафора сперми Бога як акту творіння (іманентна ознака Бога - творіння, між іншим)?

0  
5 Ruta   (07.04.2009 14:49) [Матеріал]
ого. та нє, не треба так серйозно сприймати зауваження щодо богохульності))) просто малося на увазі, що то незвичний контекст для вживання імені Господа і все

0  
6 482   (10.07.2009 09:55) [Матеріал]
Ага!
А поумнічать!! biggrin

0  
3 Ruta   (22.03.2009 13:21) [Матеріал]
"... Вже не сон, а тривога зволожує вікна,
І пружинять дроти, мов натруджені жили.
Видиш: ріжуться з обрію блискавок ікла -
Саме час позбуватися мерви і жиру!

Ця війна рівнозначна для хиж і чертогів -
Таїна із шальною відсутністю скверни...

Ще секунда - й земля оргастично застогне,
Поглинаючи хвилі Господньої сперми!"
("Купальське передзлив"я")


0  
2 482   (22.03.2009 08:10) [Матеріал]
Хм. Богохульно? В чому то полягає? Але очевидно сішне, коли ти посміхаєшся..

0  
1 Ruta   (21.03.2009 22:43) [Матеріал]
придбала нову збірку Пантюка "Смак Бога". цікаво і богохульно))