Пошук

Календар

«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2009 » Квітень » 26 » Весняний панк від "ФЛІТ"


22:38
Весняний панк від "ФЛІТ"
        Івано-Франківський гурт «ФЛІТ» в рамках туру на підтримку нового альбому «Однозначно!» 23 квітня відіграв концерт у Кіровограді. Цей виступ відзначився ексклюзивом: саме цього дня відбувся офіційний реліз нової платівки.

"ФЛІТ"

        У нашому місті музиканти виступили вперше. Для концерту було обрано сцену клубу «Олімпія», що відтепер, як повідомили організатори, припиняє своє існування в якості дискотечного майданчика і започатковує нову сторінку в історії – вже як рок-клуб «Олімпія».
        Афіш концерту по місту чомусь не було розклеєно, очевидно, організатори цілковито поклалися на всеохоплюючу силу Інтернет мережі, що зрештою не завадило зібрати пристойну кількість глядачів. Особливо, якщо взяти до уваги те, що саме приміщення не може похвалитися габаритами чи там якоюсь цікавою зовнішньою атрибутикою. Проте атмосферу рок-клубу все ж було витримано.

"Степові джерела" завжди збирають багато неформальної молоді

        Щоправда, початок всього дійства на позитив не налаштовував. Спочатку глядачам запропонували нагуляти апетит під час майже годинної затримки. До залу довший час не пускали взагалі, а потім впорскували тих, хто відстояв під дверима весь цей час, маленькими порціями по десять чоловік. Охоронець, який стояв на вході, абсолютно по-хамськи гримав на відвідувачів, які питали про причину затримки. Пізніше працівники пояснили затримку тим, що жінка, яка контролює наявність квитків у відвідувачів не встигає (!) відривати корінці. Такий жлобуватий початок не віщував нічого доброго.

"Ефа"

        На щастя, намарно. Концерт розпочався з виступу кіровоградських гуртів «Ефа» та «Техніка безпеки». Розігрів вийшов якраз такий, як треба: обидва гурти мають своїх прихильників, тож відповідний настрій з’явився вже з перших хвилин. Шанувальники «Техніки безпеки» постійно вимагали зіграти «Свадьбу», що викликало ефект дежа-вю: пам’ятається, на якомусь концерті років 7-8 тому в цьому ж ДК ім.Компанійця, тільки на другому поверсі, так само грала «Техніка», і так само всі просили грати «Свадьбу». Деякі речі не міняються)).

"Техніка Безпеки"

         Близько дев’ятої години – якраз тоді, коли почало здаватися, що ти потрапив на сольний виступ «Техніки безпеки», - нарешті оголосили «ФЛІТ». Поки музиканти налаштовувалися, глядачі а капела (негірше від «Піккардійської терції») проспівали таке собі попурі з пісень «Їжачок», «О.Л.», «Вийди, моя люба», «Моя планета» та кількох інших. Це, судячи з усього, означало, що музиканти зволікали з концертом у Кіровограді надто довго. «ФЛІТ» заграв пісні з нового альбому, і, звісно, кілька добре відомих пісень, які співали всією «Олімпією». Прозвучала й новенька переробка народної пісні «Чумак п’є» з проекту "Фольк-music". Найбільше глядачі бажали «Їжачка», якого, зрештою, і отримали. А отримавши, чомусь почали скандувати «на біс». Вокалістові Володимиру Новікову довелося пояснювати, що музиканти, взагалі-то, ще нікуди не йдуть, тому кричати «на біс» трохи зарано. До речі, «на біс» гурт таки вийшов, заспівавши «Колискову», побажавши таким чином міцного сну своїм шанувальникам. Кіровоградці, в свою чергу, дарували компліменти музикантам, особливо барабанщику. Вокаліст перевів стрілки на інші гурти, які виступали до цього, мовляв, їхні барабанщики, та й гурти загалом, теж класні.

        Після концерту за цілком прийнятну ціну можна було купити флітівські значки, браслети, плакати й диски. Не хотілося б вдаватися до затасканих прийомчиків, однак все схиляє до того, щоб обіграти назву нового альбому «ФЛІТ»: концерт вийшов однозначно кращим подібним виступом за останній час. На них чекали, вони приїхали й нікого не розчарували.

        Силкуюся пригадати, коли таке було востаннє, щоб приїхав гурт всеукраїнського рівня, з ним абсолютно гармонійно відіграли місцеві музиканти, і все це – в гарній атмосфері й без особливих неприємних сюрпризів. Можна говорити про те, що подібні концерти є затребуваними, навіть більше – необхідними. Це теж однозначно.

Маргарита Димитрова
Переглядів: 1747 | Додав: 482 | Теги: ФЛІТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
0  
4 Галя   (27.07.2009 10:48) [Матеріал]
Даже учитывая бабушек, мороз и все остальное, что слегка подпортило настрой, концерт был классным, согласитесь! И я очень-очень не против, чтобы Фліт приехали к нам еще раз! Однозначно!

0  
3 О-ля-ля   (29.04.2009 15:45) [Матеріал]
На барабанщику та гітаристові подаровані Юлею фенєчки biggrin :D biggrin

0  
2 О-ля-ля   (29.04.2009 15:43) [Матеріал]
Однозначно класно!!!

0  
1 482   (27.04.2009 08:38) [Матеріал]
Влітку був концерт "Серцеівого Нападу" і два роки тому в авіаторі "Весняний галас" грав з купою відомих і розкручених гуртів. Більше не пригадаю.
Щодо концерту Фліта - то це був найнеорганізованіший концерт професійного гурту в Кіровограді. так шо "Олімпійцям" -1. Але їм же +1 за сам факт того ж таки концерту.
Сподіваюсь тих бабушек почесно вшанують і відправлять на заслужений відпочинок, а на вході стоятимуть молоді і енергійні люди. І всі інші речі через які всі мусили мерзнути на вулиці будуть усунуті і вже в Рок-клубі "Олімпія" все буде професійно.