Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » Архів матеріалів
Саме сьогодні - 10 травня з Кіровограда до Києва чомусь стало просто нереально виїхати громадським транспортом: зникли всі квитки на потяги та автобуси.

  «Я був в «Імперії АВТО», на обох автовокзалах, але всюди одна відповідь – «Билетов нет и не будет до утра», - розповідає «Гречці» Євген, студент одного з кіровоградських вишів. 

«І це при тому, що звідти йдуть десятки поїздів, і чотири - з причіпними вагонами!» - обурюється Євген. 

  Юнак каже, що був налаштований поїхати і на власні очі поглянути, що відбуватиметься в столиці, адже на 11травня запланована громадська акція. Але його й тисячі інших громадян України, вочевидь, хтось не надто хоче бачити в столиці. 

  Нагадаємо, після пікетування 28 квітня опозиція оголосила про нові акції протесту 11 квітня, які носитимуть виключно мирн ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: 482 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

     

День Перемоги Луганськ відсвяткував відкриттям пам'ятника "Жителям Луганщини, полеглим від рук карателів-націоналістів з ОУН-УПА", який відкрили напередодні, 8 травня, повідомляє журнал "Кореспондент".

      Пам'ятник встановлено у сквері імені Молодої гвардії у центрі Луганська. Він являє собою композицію з фігурами прив'язаної до стовпа матері з закритими очима, дитини, яка тягне до неї руки, і чоловіка з зав'язаними мотузкою руками. Автором скульптури є ... Читати далі »

Переглядів: 727 | Додав: Настуся | Дата: 08.05.2010 | Коментарі (5)


Прем’єра вистави «Ярилове коло» відбулася в четвер у міському Будинку вчителя. Організаторами заходу став новостворений аматорський колектив «Світоколо»

Вистава є театралізованим відзначенням давнього українського свята Ярила. За сюжетом, кілька студентів знаходять на розкопках артефакти часів трипільської культури. За їх посередництвом сучасні молоді люди знайомляться зі світом давніх українських божеств, віруваннями та обрядами.

 Як розповідають організатори, вистава є своєрідним поверненням до прадавніх українських джерел. Пані Людмила, автор та пост ... Читати далі »

Переглядів: 721 | Додав: Ruta631 | Дата: 07.05.2010 | Коментарі (0)

"Тільки дика природа має ті життєдайні сили, що так потрібні людям для того, щоб не простоіснувати у суспільстві, а щоб творити щось хороше для себе, для людей, для Всесвіту. Я вважаю, що міська природа не може мати цих сил з повна, бо багато з них, ті самі дерева, куці, квіти і інші рослини, що є у місті, витрачають на самозахист від цієї урбанізації. Щоб очистити себе від усіх небезпечних випарувань. А ще їм потрібен захист від енергії, яканадходить від людей з негативними думками" (Читайте більше тут)



Переглядів: 779 | Додав: Ruta631 | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

     Ноу-хау від української влади: відтепер злочинцям можна ставити пам’ятники. Що, власне, і зробили в Запоріжжі. Місцевих комуністів не знітив той факт, що український суд визнав Іосифа Сталіна винним у геноциді українського народу. Щоправда, і бажаючих перешкодити комуністам ганьбити своє місто серед високопосадовців не знайшлося.

      Не похитнула стійких переконань запорізьких комуністів і оцінка їхнього кумира, висловлена міжнародною спільнотою. На своєму засіданні 28 квітня 2010 року Парламентська Асамблея Ради Європи своєю резолюцією засудила організацію радянським режимом Голодомору на теренах деяких республік СРСР як злочин проти своїх громадян та злочин проти людства.
      Таким чином, ... Читати далі »

Переглядів: 713 | Додав: Ruta631 | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

       Що насправді відбувається за стінами владних кабінетів – це питання цікавить чи не кожного громадянина. Але хто з нас точно знає, як саме приймаються важливі для громади рішення? Чи багато хто з рядових кіровоградців має можливість спостерігати за роботою депутатів міськради, не кажучи вже про здійснення контролю за їхньою роботою?
                                                 

        Натомість міська влада наших сусідів, вінничан, працює за іншими принципами, повідомляє «Украина-Центр». Як розповідає видання, ледь не весь робочий процес місь ... Читати далі »

Переглядів: 743 | Додав: 482 | Дата: 05.05.2010 | Коментарі (0)

На жаль, від політики нікуди не дінешся і в культурі.
Особливо це стосується музики. Геть недавно ми спостерігали хто кого і за які суми підтримував у передвибочих акціях, аж раптом знов новини із світу телерадіо.

Як повідомляє "Українська правда", регіоналка Олена Бондаренко вже зареєструвала у парламенті законопроект, який може скоротити кількість творів в телерадіо ефірі вдвічі.

За існуючим законодавством 50% телерадіоефіру має заповнюватися творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання.
 На думку авторки законопроекту, чинний закон не відповідає міжнародним нормам, а також не враховує реальну кількість української продукції. Тобто, пані Бондаренко вважає, що української пр ... Читати далі »

Переглядів: 661 | Додав: Настуся | Дата: 03.05.2010 | Коментарі (3)

      Політична ситуація, все нові "перспективні" рішення влади змушують замислюватись і хвилюватись за долю держави?

     Політичні, економічні кризи вигризають дірку в голові. Проте, здається, найстрашнішого - кризи світогляду ще не стралось. 

     Одними з невідємних прав людини є свобода слова.

     Свою думку щодо  рішень діючої влади ти можеш висловити підтримавши звернення до спі ... Читати далі »

Переглядів: 702 | Додав: Настуся | Дата: 03.05.2010 | Коментарі (1)

Кіровоградські «небайдужі» продовжують відкривати красиві куточки Кіровоградщини. Після знайомства із прадавнім Монастирищем та дивом, відкритим зовсім поруч, ми збираємось розвідати береги річки Чорний Ташлик.

... Читати далі »

Переглядів: 2886 | Додав: Ruta | Дата: 02.05.2010 | Коментарі (0)

      Перший національний канал вже не знає, у який ще спосіб показати всій країні свою повну бойову готовність святкувати 9 травня. Помаранчево-чорної стрічки, яка обвиває логотип каналу, і ведення відліку часу до свята, виявилося замало.  

 

      Тому керівництво каналу вирішило показати аж ШІСТЬ ПАРАДІВ: з Києва, Севастополя, Одеси, Керчі, а також з Москви та Мінська. Так би мовити, щоб ще раз нагади про єдність братніх народів. 

      Перший національний канал із великим розмахом святкуватиме Перемогу. Перемогу ціною у життя восьми мільйонів українців, яким доводилося вбивати одне одного і рештки яких і досі знаходять по всіх усюдах. Тоді як країни Європи, в тому числі й "переможені", в ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: 482 | Дата: 01.05.2010 | Коментарі (5)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »