Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » Архів матеріалів

Узагальнення, особливо якщо вони торкаються цілих народів, справа ризикована і невдячна. Водночас такі узагальнення час від часу потрібно робити, бо інакше втрачається загальний погляд на теперішнє, а відтак нема і перспективи.

Національний характер. "Характер - це доля" - говорив Геракліт. А національний характер - це історична доля. У 60-ті роки ХХ століття Японія, виходячи з-під контролю західних держав, досліджувала японський національний характер, щоб краще зрозуміти не тільки можливе майбутнє, але кращий спосіб переходу до бажаного майбутнього.

Водночас ми досі не маємо ґрунтовних досліджень про наш національний характер.

... Читати далі »

Переглядів: 968 | Додав: Ruta | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (1)

          Питання перейменування Кіровограда актуальне для кіровоградців вже 20 років. За цей час пройшов один референдум і чимало громадських слухань. Але ніколи кіровоградці не були такими близькими до зміни назви міста.



          Міська влада прийняла рішення про початок процедури повернення місту історичної назви – Єлисаветград. А так як місцевий референдум – справа витратна, то кіровоградцям пропонують визначитися на громадських слуханнях. Потім рішення прийме міська рада, далі – Верховна рада. На громадських слуханнях зустрілися прихильники як Кіровограда, так і Єлисаветграда.

Переглядів: 809 | Додав: Ruta | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (1)

Сьогодні зранку центр Кіровограда став пішохідним. Центральні вулиці заполонили люди у військовій формі. Вервечки звичайних перехожих поспішали на роботу на своїх двох. Автобуси й маршрутки пересувалися дивними для них маршрутами. На вулицях утворилися велизечні автомобільні корки. Все це виглядало приблизно так:

Переглядів: 794 | Додав: Ruta | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (1)

Ми більше любимо писати про природу і культуру. Але країна має знати своїх героїв. Гречка публікує імена всіх, хто проголосував за подовження перебування російського флоту в Україні.

Поіменне голосування про проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України (№0165) - в цілому
Дата голосування : 27/квітень /2010 10:37
За:236 Проти:0 Утрималось:0 Не голосувало:2 Всього:238 Рішення прийнято

Позафракційні

Переглядів: 910 | Додав: Ruta | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (3)

Друзі! Запам’ятаймо сьогоднішню дату. За мотивами стрічки новин від 21 квітня 2010 року коли-небудь знімуть черговий блокбастер про кінець світу. Сюжет буде розвиватися двома паралельними лініями: у Чернігові маніяк коїть криваві вбивства, а в цей час десь у Харкові президент здає національні інтереси.

12:04 У Чернігові завівся маніяк. Міліція просить не виходити із дому

12:22 АВТОМОБІЛЬ ЯНУКОВИЧА ПОТРАПИВ У ДТП. ЗАГИНУЛА ЛЮДИНА

12:22 Азаров попросить Януковича дозволити продавати стратегічні об'єкти

12:44 ДАІ не зізнається, що ДТП влаштував кортеж Януковича

13:07 МІЛІЦІЯ ВЖЕ "РЯТУЄ" КОРТЕЖ ЯНУКОВИЧА ВІД ДТП?

13:26 Україну ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: Ruta | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (1)

       Постійна увага у змісті шкільного курсу до людини, жителя планети Земля, передбачає розвиток в учнів почуття причетності та відповідальності за збереження природи, розуміння її учнем як ідеалу гармонії й досконалості буття.
Використання системного підходу забезпечує пізнання природи як цілісного реального оточення людини, середовища її життя, з яким вона пов’язана обміном речовин, енергією, інформацією.

З навчальної програми шкільного курсу «Природознавство» для 5-6 класів

       Чому на курсах водіїв не треба складати іспиту з природознавства? Чому при обов’язковій се ... Читати далі »

Переглядів: 754 | Додав: Ruta | Дата: 20.04.2010 | Коментарі (1)

       В урочищі Чорний Ворон поблизу села Розумівки (Олександрівський район) 17 квітня вшанували пам’ять отамана Чорного Ворона (Миколи Скляра) та козаків його загону, які полягли в бою з будьонівцями на Покрову 1920 року. Ініціатором заходу уже кілька років виступає історичний клуб «Холодний Яр».

       Сьогодні на могилі Чорного Отамана та його загону стоїть пам’ятний хрест. Як розповів президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль, Чорний Ворон загинув за 500 метрів від могили. Тіла воїнів були розкидані по чималій території. Потім місцеві мешканці знесли їх сюди і поховали окремо від більшовиків в братській могилі. За словами голови Олександрівської районної ради Станіслава Степанова, ... Читати далі »

Переглядів: 828 | Додав: Ruta | Дата: 18.04.2010 | Коментарі (1)

      У Кіровограді відбулася прем’єра повнометражного дитячого художнього фільму «Біла карта». Стрічку було знято силами кіровоградської дитячої телевізійної студії «Ку-Раж».

     У суботу 17 квітня студія «Ку-Раж» відзначала одразу кілька важливих подій. По-перше, 10-ліття свого існування, по-друге, цьогорічний випуск її найстарших вихованців, по-третє – прем’єру нового художнього фільму.              Якщо дві перші події є святом, передусім, усіх причетних до студії, то новий повнометражний художній (!) дитячо-юнацький (!), україномовний (!) фільм – це явище справді непересічне і варте якнайширшої уваги.
     За сюжетом «Білої карти», Саша (Анастасія Федосєєва) запрошує своїх друзів Іру (Олександра Крикун), Артема (Влад Ткаченко) та Андрія (Олег Халак) провести перший день шкільних канікул на батьківські ... Читати далі »

Переглядів: 796 | Додав: Ruta | Дата: 17.04.2010 | Коментарі (3)

      
      Вже традиційно на Великдень Козачий острів (парк Пушкіна) збирає на своїх затишних галявинах представників різних громадських організацій і всіх бажаючих святкувати прихід весни не лише поїданням паски і крашанок, а й більш чи менш традиційними іграми, в які бавилися щовесни ще наші пращури.
      Гаївки виникли в далекі, ще язичницькі часи. Із прийняттям на Русі християнства, язичницький обряд поклоніння весні поступово перейшов у традицію Великодніх свят, котрі знаменують уже справді розквітлу весну. Гаївки, таким чином, у християнській традиції відбивають радість і Весни, і Воскресіння Христового. Після тривалого великого посту молодіжні забави, гр ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: 482 | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (3)

     Чим теплішими стають весняні дні, тим більшим стає бажання відправитися кудись далеко за місто в пошуках перших квітів та нових вражень. У «поливаний» понеділок НББ відкрило сезон мандрівок.

     Першу весняну мандрівку «небайдужих» можна назвати святковою.
Піднесений настрій, крім великодніх свят, створили ще дві не менш радісні дати: дні народження наших друзів Лесі і Лесика. Саме їм і була присвячена ця невеличка мандрівка. «Гречка» вітає іменинників з новим роком їхнього життя!

     Цього разу нові стежки чекали нас зовсім недалеко від міста – у Злодійській балці. Добиратися до неї можна від дороги, що веде до селища Нового, та з боку Старої Балашівки. Ми обрали перший варіант. За ... Читати далі »

Переглядів: 1045 | Додав: Ruta | Дата: 06.04.2010 | Коментарі (3)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 10 11 »