Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » 2010 » Травень » 16 » Ніч у музеї


14:46
Ніч у музеї
Міжнародна акція «Ніч музеїв» відбувається вже вшосте. Щороку в ніч із суботи на неділю до Міжнародного дня музеїв (18 травня) понад дві тисячі закладів з різних країн Європи відкриті для відвідувачів з вечора до пізньої ночі. Кожен музей, крім звичної експозиції, готує усіляки проекти, майстер-класи та перформанси. У Кіровограді до акції приєдналися обласний художній музей та галерея Петра Оссовського. 

Обласний художній музей цьогоріч підготував чималу програму. Відвідувачам запропонували відвідати майстер-класи з декупажу, боді-арту, створення зачісок, виготовлення ляльок-мотанок та витинанок, виробів з глини та солоного тіста. У залі сакрального мистецтва виступив муніципальний хор Юрія Любовича. А ще ж усілякі експозиції… Так що подивитися було на що.

«Гречка» побувати на всіх заходах не встигла. Однак дещо цікаве все ж побачила і навіть взяла участь в одному з майстер-класів – вдалося зліпити із солоного тіста рамочку до картини Петра Оссовського «Родопи». Після того «Гречка» подивилася на витвори майстрів ужиткового мистецтва, які експонували прямо на подвір’ї музею. До того ж, їх усі можна було придбати. 

Далі – дефіле моделей із зачісками, створеними під час майстер-класу перукарського мистецтва, та розписами на тілі, зробленими, очевидно, під час майстер-класу з боді-арту. Також вдалося поспостерігати за майстер-класом із виготовлення витинанок, того ж боді-арту, ліплення з глини. Ще були анонсовані виступи команди брейк-дансу, відео подорож країнами світу з Петром Оссовським та поетичний експромт, однак «Гречка» їх проґавила. Почекаємо «Ночі музеїв» наступного року, а поки - трохи фотографій.





Переглядів: 735 | Додав: 482 | Теги: Ніч музеїв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
0  
3 Ruta631   (16.05.2010 19:14) [Матеріал]
я теж випадково дізналася в п"ятницю. але це така акція, що за пару років всі будуть пам"ятати, що десь близько 18 травня у худ.музеї буде Ніч музеїв. було дуже гарно, чимось нагадувало форум видавців: теж насичена програма, і ти з програмки маєш вибирати, що і в якому залі подивитися smile а ще зустріла купу знайомих. це добре, що молодь ходить в музеї smile

0  
2 482   (16.05.2010 18:19) [Матеріал]
Зазвичай організатори роблять оголошення. правда на всіх кіровоградських сайтах був анонс. Я і сам дізнався випадково.

0  
1 Настуся   (16.05.2010 18:15) [Матеріал]
Класна акція і цікавий матеріал.
Щоправда подібні акції цікавіше самому відвідати, а "Гречка" навіть не дала оголошення...