Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Накращий відпочинок взимку
Всього відповідей: 17

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДеПо Василь Шкляр журнали Монастирище Інгул літо наплічник концерт весняний галас гайдамаки гуляйгород мотор ролла вечірка домівка нбб. Акція Мазепа НББ капише намет відчинено зачинено Микола Вороний Андрія архів Варіант 14-20 Дискотека вулиці Настя Шкода Вітер століть Кому вниз книга Ірина Фаріон дербі міліція Сестри Тельнюк 1 червня Ігор Індило Андрій Середа Червона рута-2011 Василь Бондар Різдво Новий рік Монотипія духу флешмоб В’ячеслав Шкода Стусове коло мандрівка Гаївки Великдень Гречка прапор Івана Купала поезія Фотовиставка Книжковий форум видавців Львів книжки Відчинено-зачинено Антонич-фест акустична музика Монотипія INTRO Надія є! Злодійська балка Кіно Ку-Раж Холодний Яр національні інтереси голосування закон Єлисаветград Златопіль національний характер парад День пам’яті законопроект музика МІСТО Влада козацтво Ніч музеїв Музей бібліотека Ева Шателей війна звезда вільний бій перейменування вулиця Калініна дисидент Зустріч Квіти на скелях Кіровоград виставка Андрій Ліпатов книжка акція протесту Кіровоград у пелюшках захисники дерев мистецтво
Головна » Архів матеріалів
 
 
           Хлопці та дівчата - члени та симпатики всеукраїнського громадськ ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: 482 | Дата: 09.05.2009 | Коментарі (6)

        Івано-Франківський гурт «ФЛІТ» в рамках туру на підтримку нового альбому «Однозначно!» 23 квітня відіграв концерт у Кіровограді. Цей виступ відзначився ексклюзивом: саме цього дня відбувся офіційний реліз нової платівки.

"ФЛІТ"

        У нашому місті музиканти виступили вперше. Для концерту було обрано сцену клубу «Олімпія», що відтепер, як повідомили організатори, припиняє своє існування в якості дискотечного майданчика і започатковує нову сторінку в історії – вже як рок-клуб «Олімпія».
        Афіш концерту по місту чомусь не було розклеєно, очевидно, організатори цілковито поклалися на всеохоплюючу силу Інтернет мережі, що зрештою не завадило зібрати пристойну кількість глядачів. Особливо, якщо взяти до уваги те, що саме приміщення не може похвалитися габаритами чи там якоюсь цікавою ... Читати далі »

Переглядів: 1740 | Додав: 482 | Дата: 26.04.2009 | Коментарі (4)

       Привіт! Це я. я фокстер’єр, мене звати Гречка, ви могли мене бачити в репортажі про Чорний ліс. Цього року в мене дуже насичене життя! Де я тільки не був. А минулої неділі, якраз на Великдень, я був на гаївках.
       Гаївки – це така великодня розвага, в яку бавляться люди вже багато-багато років. Гаївки зазвичай відбувають на Козачому острові. Там дуже гарно, багато дерев, які можна обпісяти, і зовсім немає кліщів. Гаївки дуже корисна розвага, бо можна всюди бігати і веселитися. А ще на гаївках багато людей, які мене дуже люблять. І я їх теж люблю!

 
Хміль мене дуже любить, як тільки побачить – лізе цілуватися.


       На Великдень дуже важливу роль грають курячі яйця. Їх треба не просто їсти, але й розмальовувати. Трохи дивно так поводитися з їжею, але гарно.
 
... Читати далі »
Переглядів: 1889 | Додав: 482 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (3)

На початку квітня Небайдужі розпочали черговий таборово - мандрівний сезон.

       Ми вирушаємо на зустріч свіжому повітрю, струнким деревам і першим квітам, жабкам і комашкам – до загадкового озера Берестувате (в народі –« Чорне») до давнього Чорного лісу.

 

       Згадане Берестувате має загальну площу близько 16 га. Воно має кілька таємниць. Одна з них – глибина озера, яке, як кажуть, не має дна! Неодноразові спроби дістатися дна успіху не принесли . Існує версія про подвійне дно, перше з яких утворено гілками на опалим листям. Вода в озері дуже холодна, і має майже однакову температуру у всі пори року. Влітку вода в ньому дуже холодна, взимку воно не замерзає. А коли надворі велика спека, то вода трохи прогрівається, але не глибше метра.

Переглядів: 1724 | Додав: 482 | Дата: 18.04.2009 | Коментарі (5)

Пафосності й народництва, що неодмінно супроводжують більшість заходів, пов’язаних із яким-небудь культовим для української культури іменем, авторам і учасникам вистави «Стусове коло» вдалось уникнути. Глядачі не побачили ні Стуса-жертви, ні Стуса-мученика, ні Стуса-ікони. Як це вдалося – важко пояснити, адже йдеться про поета, чия реальна доля за рівнем трагічного може лягти в основу сюжету серйозної драми. Вочевидь, будь-яке однобічне й клішоване трактування видалось авторам ознакою поганого смаку, натомість глядачеві запропонували сприйняти побачене-почуте в якості шматків пазлу і спробувати самостійно скласти в своїй свідомості образ Стуса.

Мистецька акція «Стусове коло» в ... Читати далі »

Переглядів: 963 | Додав: 482 | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (4)

            Міністерство культури і туризму України представляє літературно-музичний проект, який вдруге вирушить Україною, присвячений пам’яті українського поета, правозахисника, Героя України Василя СТУСА.



Дмитро СТУС, Роман СЕМИСАЛ, Сестри ТЕЛЬНЮК -

Коло людей, які пройшли свій шлях до Стуса і об’єдналися у літературно-музичному проекті „Стусове коло”.



4 квітня 16:00 - Кіровоград
Кіровоградськ ... Читати далі »
Переглядів: 1024 | Додав: 482 | Дата: 02.04.2009 | Коментарі (2)

 «Сліва-фест» - щорічний поетично-музичний фестиваль цього року відбувається ще й у виїзному форматі. Першим із українських міст, до якого завітав фестиваль, став Кіровоград.



        Організатором «Сліва-фесту» є поет Сергій Пантюк. За його словами, починати якусь справу з Кіровограда стало для нього гарним знаком: минулорічна мистецько-видавнича акція «Між пером та книгарнею» також почалася у нашому місті й була дуже успішною.
Цьогорічний фестиваль є тринадцятим за рахунком. Число «13» стало символічним: київський фестиваль відбувся в п’ятницю, 13-го, а до його відкриття було спеціально видано 13 книжок тринадцяти різних українських авторів.
       «Сліва-фест» розпочав свою історію 13 років тому у місті Чернівці. З’явився він з ідеї Сергія Пантюка святкувати свій день народження таким чином, щоб на ньому були при ... Читати далі »
Переглядів: 1606 | Додав: 482 | Дата: 21.03.2009 | Коментарі (6)

    «Українська повстанська армія: Історія нескорених» - відкриття виставки під такою назвою відбулося 17 березня в Кіровоградському обласному художньому музеї. Пересувна виставка є частиною масштабного проекту, присвяченого оприлюдненню розсекречених архівних документів. Кіровоград – 19-е за рахунком місто, в якому експонуватиметься виставка.

   

УПА мовою першоджерел

       Підготували її співробітники Галузевого архіву Служби безпеки України та Центру дослідження визвольного руху за сприяння Українського інституту національної пам’яті. Розказати історію Української повстанської армії мовою історичних першоджерел – таке першочергове завдання ставили перед собою організатори виставки. На 31 стенді розмістилося понад півтисячі фотографій та документів, пов’язаних з діяльн ... Читати далі »
Переглядів: 1124 | Додав: 482 | Дата: 21.03.2009 | Коментарі (0)

 В’ячеслав Шкода, відомий на Кіровоградщині краєзнавець та історик, завітав до міського Будинку вчителя на зустріч із кіровоградцями в рамках святкування Шевченківських днів. Пан Шкода – прямий нащадок Тараса Шевченка по лінії його рідної сестри Катерини. Живе і працює В’ячеслав Євгенович у Знам’янці, завідує філією Знам’янського краєзнавчого музею «Кобзарева світлиця». Із собою дослідник привіз до Кіровограда кілька експонатів музею: оригінальні фотографії, на яких зображені відомі діячі культури й мистецтва, щоденники й рідкісні видання книг.



      Краєзнавець протягом півторагодинної зустрічі встиг лише фрагментарно розповісти про музей, серед експонатів якого – унікальні пам’ятки Кіровоградщини, пов’язані з видатними постатями нашої історії, зокрема, корифеями українського театру та відомими письменниками й громадським ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: 482 | Дата: 21.03.2009 | Коментарі (0)

        27 січня виконавчий комітет Кіровоградської міської ради прийняв рішення про підвищення проїзду у маршрутках із 1.25 копійок до 1гривні 75 копійок. Прокурор міста Олександр Бабіков 10 лютого подав позов до адміністративного суду, щодо скасування рішення сесії міськради «Про підвищення вартості проїзду» і таким чином призупинив дію рішення. Незважаючи на це, з 11 лютого водії кіровоградських маршруток вимагають з пасажирів 1.75. В маршрутках постійні сварки і заворушення..
       Якщо люди переходять вулицю на пішоходному переході – це нормальна картина, яку можна спостерігати щодня на будь-якому центральному перехресті. Якщо декілька десятків людей щільним потоком переходять вулицю одночасно на одному й тому ж переході протягом п’ятнадцяти хвилин – це вже не зовсім нормально, попахує як мінімум флешмобом, а як максимум – громадською акцією протесту. Саме це, власне, й відбулося в п’ятницю, тринадцятого лютого на розі вулиць Карла Маркса і та Тімірязєва, точнісінько п ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: 482 | Дата: 21.03.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 »